lunes, 1 de agosto de 2016

Materials futurístics

La següent llista són els materials futurístics que he escollit pel projecte. Tots aquests materials són en estat de prova o no estan utilitzats en la construcció encara, però poden ser utilitzats en aquesta escala, ja que l'habitatge és suficientment petit.
Materials:
Aluminum oxynitride - oxinitrur d'alumini (ALON)
Self-healing concrete - formigó sanador
Aerogel
Metal foam - esponja metàl·lica
Translucent concrete - formigó translúcid

Aluminum oxynitride (oxinitrur d'alumini)
Compost d'alumini, oxigen i nitrogen.
ALON (màrqueting de Surmet Corp.)
- Òpticament transparent (≥80%)
- 4 cops més dur que el vidri de quars, 85% la duresa del safir.
- Pot ser utilitzat per fer finestres, plats, cúpules, tubs I altres formes.
- Candidat líder per finestres a prova de bales i altres usos militars.
- En aquest projecte es pot utilitzar per a les finestres superiors, les quals es podrien trencar fàcilment per culpa d'esllavissades o altres causes.


Self-healing concrete (formigó sanador)
- Formigó amb micobacteris que poden "curar" petites fissures i forats provocats per erosió, el pas del temps, pressió i altres causes.
- Els bacteris poden ser Bacillus pseudofirmus o Sporosarcina pasteurii, tots dos poden viure fins a 200 anys sense menjar ni oxigen. Tots dos comencen a moure's quan hi ha presencia d'aigua.
- Aquests bacteris són inserits dins del formigó en micro càpsules.
- Aquests es desperten amb l'aigua i comencen a menjar el lactat de calci present en les càpsules. Amb aquest procés produeixen pedra calcària que tenca les fissures i "cura" el formigó.
- Actualment el preu és el doble del formigó estàndard, però s'estan buscant formes d'utilitzar sucres en lloc de lactat de calci, el que baixaria dràsticament el preu.
- Aquest formigó pot ser utilitzat per la part superior de l'habitatge, el qual té contacte amb el terra de l'exterior (fent que l'aigua de la pluja faci tota la feina) i el que pot acabar provocant grans problemes si es provoquen fissures amb el pas del temps i no es reparen.


Aerogel- Gel sintètic en el qual tota l'aigua és reemplaçat per gas.
- Té una densitat molt baixa (98.2% aire) i és un bon aïllant tèrmic.
- Són originalment hidròfils però poden ser tractats químicament per ser hidrofòbics.
- Aerogels fets de sílice poden ser utilitzats per millorar la insolació en zones més superficials com al voltant de finestres.


     Metal foam (esponja metàl·lica)
- Material que te l'estructura d'una esponja que manté les propietats dels metalls, com la duresa, la resistència al foc i la conductivitat elèctrica.
- Tenen una estructura que permet que hi hagi aire a dins, el que fa que siguin lleugers i puguin flotar en l'aigua.
- És un bon absorbent de xocs i vibracions, ja que el gas en el seu interior els permet ser molt compressibles, el que fa que puguin absorbir molta energia mecànica i que mantinguin una part de la força i durabilitat del metall.
- Pot ser utilitzat com a suport en la part inferior de l'habitatge. Es pot posar al voltant dels motlles per ajudar a absorbir les vibracions en cas de terratrèmol.

Translucent concrete (formigó translúcid)
- Formigó format per fines capes de formigó intercalat amb capes de fibra òptica.
- Aquesta estructura permet a la llum arribar d'un costat del formigó a l'altre, mentre es manté gairebé tota la força del formigó, el que permet que s'utilitzi en projectes com edificis o carreteres i en llocs difícils d'il·luminar com túnels.
- És difícil d'aplicar en zones grans, ja que no es pot vessar directament, sinó que s'ha de produir en una fàbrica.
- Pot ser utilitzat per algunes parets interiors per millorar la il·luminació de l'habitatge.

No hay comentarios:

Publicar un comentario