martes, 4 de octubre de 2016

L'excavació i construcció de l'habitatge subterrani

Els passos per construir un habitatge subterrani són bastant semblants als d'un edifici qualsevol en quant a l'aspecte legal, ja que has de parlar amb l'ajuntament i demanar permisos de construcció abans de poder començar a fer qualsevol obra.
Quan sàpigues el reglament que s'ha de seguir per poder construir, primer s'ha de demanar permís per excavar en la zona en la qual vols tenir l'habitatge. S'ha de senyalitzar la zona on s'excavarà i s'ha de mirar que no hi hagi cap sistema de clavegueram o altres serveis pel mig.
També s'ha de revisar amb quin terra estaràs operant. S'ha de revisar de quin material és el terra. No es podrà fer l'excavació amb facilitat si hi ha moltes roques o algun combustible fòssil pel mig. Es pot demanar aquesta informació a l'ajuntament, però si no la tenen o no la volen donar, s'haurà de portar a un especialista que faci un estudi topogràfic.
Quan es té tot això, només fa falta trobar a una companyia que et pugui proporcionar amb la mà d'obra i l'equipament necessari.
En el cas d'aquest projecte, és molt més fàcil a la llarga treure tota la terra on hi haurà l'habitatge, construir-ho tot i després cobrir-ho tot de terra de tal forma que es retorni l'aspecte anterior de la zona excavada.
Quan es tingui la zona excavada, el primer pas és posar els fonaments. Aquest és una part crítica, ja que els fonaments són els que suporten tota l'estructura, i sense els quals l'habitatge no duraria gaire. Depenent del tipus de terra, els fonaments seran més gruixuts o menys. Com més dura és la terra, menys gruixut, i com més tova, més gruixut.
El primer pas del procés és fer un marc de fusta on es posarà el ciment. Aquests seran les "sabates" dels fonaments. En el cas de l'habitatge subterrani, hi haurà 4 sabates a cada racó de l'edifici, i 2 als extrems del pati frontal. Aquests fonaments són especialment necessaris, ja que l'habitatge tindrà terra per sobre, la qual serà un pes extra que haurà de ser suportat pels fonaments. Quan s'hagin fet aquestes sabates, s'afegeixen els encofrats (plaques de fusta laterals), i es posa la resta dels fonaments, sense armar ni posar pedres, ja que d'aquesta forma són més uniformes, homogenis i sobretot forts. Es recomana que s'ancorin les armadures dels pilars abans de posar aquests fonaments, ja que d'aquesta forma l'estructura és més sòlida.
Sobre d'aquests primers fonaments es posen els "sobrecimientos". Aquests són fonaments que es posen a sobre de les sabates, porten armadura i porten els pilars i parets a sobre. Aquests fonaments han d'anar encofrats d'una forma anivellada i amb varetes que subjectin aquests encofrats. Això fa que sigui uns fonaments més estables i sòlids. Aquestes armadures són vitals pel projecte subterrani, ja que la terra exerceix una pressió constant contra aquestes parets, i si no estan ben reforçades, poden col·lapsar molt fàcilment.
Quan els fonaments estiguin secs i sòlids, Es construeix la resta de l'habitatge, tenint en compte l'ordre bàsic (murs de càrrega, resta de parets, segon pis). En el cas de l'habitatge és necessari construir pilars a les parets i a l'interior d'aquest, ja que si no es prenen aquestes mesures, es poden sofrir enfonsaments. També s'han de fer servir bigues grans i reforçades per mantenir tot el pes de la terra. Després d'això també s'haurien d'afegir els materials d'aïllament tèrmic, però no abans d'instal·lar el sistema elèctric.
Finalment, després de construir l'habitatge, aquest s'ha de tornar a cobrir amb la terra sobrant de l'excavació, de tal manera que només quedi descobert el pati exterior i la paret frontal de l'habitatge. La terra s'ha de posar de tal forma que quedi uniforme amb la resta del paisatge.

No hay comentarios:

Publicar un comentario